Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Δράση ενάντια στην Monsanto

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής την ερχόμενη βδομάδα για τα 68 χρόνια από την ίδρυση του ΦΑΟ, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο σ'όλο τον κόσμο διαδηλώσεις κατά εταιρείων-κολοσσών στον τομέα της γεωργίας και των χημικών.
Τέτοιες εταιρίες είναι οι αμερικάνικες Monsanto (που κατασκεύασε "καλούδια" όπως το DDT!) και Dupont (κατασκευάστρια των χλωροφθορανθράκων, ενώσεων υπεύθυνων για την ελλάτωση της στοιβάδας του όζοντος) , η ελβετική Syngent και η γερμανική Bayer (γνωστή για την παροχή χημικών στους θαλάμους αερίων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης!).
Αυτές οι πολυεθνικές προσπαθούν πλέον να "πατεντάρουν" τους σπόρους των καλλιεργειών στερώντας το δικαίωμα του αγρότη να επιλέγει τι καλλιεργεί και του πολίτη να γνωρίζει τι καταναλώνει.
Τέτοιες πρακτικές στην ουσία συνιστούν πειρατεία της φύσης, καταπάτηση του δικαιώματος του καταναλωτή να επιλέγει και τελικά απειλή κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Ελέγχοντας την τροφή και την παραγωγή της, ελέγχεις το μέλλον και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων.

Η συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο 12/10 στην Πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα. Ήδη θα βρίσκοντα εκεί 2000 άτομα!

Σαν γεωπόνους το ζήτημα αυτό, η πειρατεία της φύσης, ο έλεγχος της τροφής και της παραγωγής από εταιρίες-μεγαθήρια μας αφορά άμεσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου